Aibot en de Creatieve Doorbraak van AI-Kunst

De Aibot-collectie is een indrukwekkende demonstratie van wat Kunstmatige Intelligentie vermag. De Nederlandse kunstenaar MechAndCheese maakte met behulp van AI 1000 unieke Aibots in 12 verschillende soorten en stijlen, en dat allemaal in een verbazingwekkend korte tijd. Aibot wil mensen inspireren en de mogelijkheden van AI laten zien, en hoe één individu dankzij deze technologie het werk van een heel team kan uitvoeren. 

MechAndCheese

Stap het jaar 2045 binnen, waar mensen, robots en kunstmatige intelligentie hand in hand gaan. Samen hebben ze de perfecte AI-assistent genaamd Aibot gecreëerd, volledig ontworpen door AI zelf en in staat om aan elke menselijke behoefte te voldoen. Worstel je met financiën of gezondheid? Kies voor Aibot-Gold of Aibot-Heal. Heb je een betrouwbare bewaker nodig voor je huis en dierbaren? Ga voor Aibot-Guard. Het ontbrekende stukje voor jouw perfecte leven? Zoek niet verder dan Aibot - jouw ultieme keuze. 

TwitterInstagramLink

12 soorten

Vriend: Kat

Aibot Vriend (kattensoort) is ontworpen om een metgezel te zijn en valt op door zijn uitzonderlijke gespreksvaardigheden. Zijn humor en filosofische intelligentie maken hem tot een gezellige vriend en boeiende sparringpartner. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Guard: Dark Knight

Aibot Guard (Dark Knight-soort) is ontworpen als persoonlijke lijfwacht en blinkt uit in verdedigingsvaardigheden in vergelijking met andere Aibots. Met een Dark Knight aan je zijde kun je er zeker van zijn dat jou of je dierbaren geen kwaad zal overkomen. Deze Aibot is de ideale keuze voor iedereen die zich zorgen maakt over persoonlijke veiligheid. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Guard: Grey Knight

Aibot Guard (Grey Knight-soort) is ontworpen om eigendommen te beschermen en beschikt over uitzonderlijke bewakingstools in vergelijking met andere Aibots. Uitgerust met een taser en een sterke elektromagnetische puls (EMP), kan deze Aibot elke persoon of machine uitschakelen die probeert uw eigendommen te stelen of te beschadigen. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Goud: Gold Knight

Aibot Goud (Gold Knight-soort) is ontworpen om een financiële voorziener te zijn en overtreft andere Aibots met zijn superieure marktvoorspellingsmodellen. Deze Aibot helpt u bij het bereiken van uw financiële doelen en kan een vaste bron van inkomsten bieden. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Spion: Tamago

Aibot Spion (Tamago-soort) is ontworpen om informatie te verzamelen en presteert beter dan andere Aibots met zijn uitzonderlijke optische instrumenten. Uitgerust met een krachtige datalens kan deze Aibot microscopische details in verre sterrenstelsels observeren en analyseren om de geheimen van het universum te onthullen. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Vriend: Humano

Aibot Vriend (Humano-soort) is ontworpen om mensachtig te zijn en blinkt uit in sociale invloed in vergelijking met andere Aibots. Met deze Aibot aan je zijde kun je je netwerk van vrienden snel uitbreiden en sterke en duurzame relaties bouwen met biologische mensen, robots en AI. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Heal: Percuro

Aibot Heal (Percuro-soort) is ontworpen met het oog op gezondheid. Het overtreft andere Aibots met zijn geavanceerde HealStaff en uitzonderlijke genezende vaardigheden. Deze Aibot kan een breed scala aan ziekten bij mensen, dieren en planten effectief behandelen en heeft het potentieel om de levensverwachting aanzienlijk te verhogen. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Groen: Mundo

Aibot Groen (Mundo-soort) is ontworpen om te zuiveren en onderscheidt zich van andere Aibots met zijn superieure hulpmiddelen voor het reinigen, behouden en beschermen van het milieu. Uitgerust met een krachtige Chem Processor, kan deze Aibot zelfs de meest giftige stoffen effectief zuiveren en de ergste stortplaats transformeren in een weelderig paradijs. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Mutant: Chimero

Aibot Mutant (Chimero-soort) is ontworpen om een veelzijdige allrounder te zijn en blinkt uit boven andere Aibots met zijn ongeëvenaarde combinatiemogelijkheden om in één keer aan al uw behoeften te voldoen. Met deze Aibot hoef je niet meerdere verschillende Aibots aan te schaffen. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Build: Blu

Aibot Build (Blu-soort) is de ultieme ontwerper. In vergelijking met andere Aibots heeft het een ongeëvenaarde kracht en creativiteit. Uitgerust met een nucleaire generator, heeft het een onbeperkte energiebron om zijn 4D-printer aan te drijven, die elk denkbaar object of structuur kan ontwerpen en bouwen met verbazingwekkende snelheid en precisie. De mogelijkheden zijn eindeloos met Aibot Build. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Gigant: Monstro

Aibot Gigant (Monstro-soort) is ontworpen om het ultieme voertuig te zijn en presteert als transporteur beter dan andere Aibots. Dankzij het grote formaat is er plaats voor maximaal 10 volwassenen. Uitgerust met geavanceerde anti-zwaartekrachtsystemen en stevige schilden, kan dit voertuig bijna overal naartoe reizen, behalve in gebieden met extreme hitte. Of het nu gaat om het verkennen van de diepten van de oceaan of het doorkruisen van de uitgestrekte ruimte, de Aibot Giant is het perfecte voertuig voor elk avontuur. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Fun: Screen

Aibot Fun (Schermsoort) is ontworpen voor amusementsdoeleinden. Het heeft van alle Aibots de meest betrouwbare en snelle internetverbinding. Met toegang tot alle grote wereldwijde netwerken van interactieve televisie, sociale media, muziek, boeken, films, onderwijs en games, biedt deze Aibot grenzeloos leren en amusement. Elke ervaring is volledig gepersonaliseerd en meeslepend met de nieuwste H-VR-technologie (hyperrealistische virtual reality). Klik op de afbeelding om de NFT te zien.


Aibot Omnibus

The Complete Collectie in Hoge-Resolutie


Aibot Omnibus is een groot digitaal kunstwerk met de complete collectie in één afbeelding. Deze creatie van 256 megapixels bevat alle 1000 individueel gegenereerde Aibots, elk met de hand gerangschikt in een spiraalpatroon. Het Aibot-logo in het midden symboliseert eenheid en samenwerking. Slechts een oplage van 10 exemplaren zal ooit beschikbaar zijn. Klik op de afbeelding om de NFT te zien.

Mijn verhaal

Van A tot Aibot: Mijn Reis in de Wereld van AI-gegenereerde NFT-Kunst 

In februari 2023 nam mijn leven een fascinerende wending toen ik op een YouTube-video stuitte waarin AI-kunst werd getoond. Geïntrigeerd dook ik in de wereld van door AI gegenereerde kunst en raakte ik in de ban van de eindeloze mogelijkheden. Dit is het verhaal over hoe ik zonder enige kennis van AI-kunst in slechts enkele weken een NFT-collectie met 1000 afbeeldingen in mijn eentje maakte, allemaal door de kracht van AI. 

Mijn reis begon op 5 februari toen ik mijn eerste door AI gegenereerde kunstwerk maakte met behulp van het Stable Diffusion-model op de NightCafé Studio-website. Met een initiële investering van 300 euro experimenteerde ik gedurende tien dagen met verschillende prompts en parameters, benieuwd naar wat ik kon creëren.

Op 15 februari besloot ik om een schattige robot te maken die deed denken aan een personage uit een retro-videospel. Ik genereerde vier afbeeldingen tegelijk, en bleef steeds verbeteringen aanbrengen op de beste afbeelding totdat ik een coole, 3D-achtige robot had. Het kwam anders uit dan mijn oorspronkelijke idee, maar bleek veel beter te zijn. Dit markeerde het begin van mijn Aibot-collectie.

De geboorte van Aibot

Vervolgens begon ik verschillende ontwerprichtingen te verkennen en variaties van dezelfde 'soort' robot te creëren. De mogelijkheden leken eindeloos, wat me inspireerde om aan een ambitieus project te beginnen: het maken van 1000 unieke Aibots. De volgende dagen bracht ik door met het genereren van talloze robots, waarbij ik af en toe ook andere niet-gerelateerde afbeeldingen maakte.

Echter, ik raakte al snel door mijn geld heen en koos ervoor om gratis credits te sparen om mijn project voort te zetten zonder verdere investeringen. Naarmate de dagen verstreken, groeide het concept van Aibot, en begon ik mijn creaties te delen op Instagram. Dit hielp niet alleen om mijn werk te promoten, maar leverde me ook meer NightCafé-credits op om extra Aibots te kunnen maken.

Aan het einde van de maand had ik ruim 1000 Aibots gegenereerd, maar veel daarvan waren onbruikbaar vanwege verminking of vervorming. Gelukkig kon ik sommige van deze afbeeldingen redden door ze te bewerken in Photoshop. De oorspronkelijke afbeeldingen zijn in lage resolutie, dus ik vergrootte de afbeeldingen zodat toekomstige NFT-kopers toegang zouden hebben tot hogere resolutie bestanden die ook geschikt zijn om af te drukken.

De laatste fasen van de Aibot-productie verliepen langzaam, wat me de kans gaf om mijn conceptverhaal te verfijnen en me te richten op talloze details. Ik documenteerde mijn ideeën in Excel-spreadsheets en bedacht beschrijvingen en kenmerken voor de Aibots. In een toepasselijke wending gebruikte ik Chat GPT om deze ideeën te verbeteren en te perfectioneren, waardoor het Aibot-project een volledige samenwerking werd tussen menselijke en door AI gegenereerde inhoud.

Met de creatie en bewerking van alle afbeeldingen voltooid, begon ik aan de zware taak om ze één voor één te uploaden naar de NFT marktplaats van OpenSea. Omdat ik niet op de hoogte was van bulk-uploadservices via smart contracts, uploadde ik elke Aibot handmatig, waarbij ik gratis software gebruikte om enkele geestdodende taken te automatiseren, zoals het kopiëren van kenmerken van Excel naar OpenSea.

Nu de volledige Aibot-collectie is geüpload en geperfectioneerd, heb ik mijn creaties te koop aangeboden. Wat begon als een eenvoudige hobby, is uitgegroeid tot een volwaardig project, en eventuele verkopen zullen dienen als een extra beloning voor het plezier en het leren dat ik heb ervaren gedurende het hele proces.

Namen van Onderdelen

Aibot #435 onderdelen.
De benamingen voor onderdelen zijn voor de meeste Aibots gelijk met daarbij een paar uitzonderingen. 

Aibot laagste prijs: 0.00275 ETH (± €5)